Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Μία καινούρια εβδομάδα...

Κοιμήθηκα στο σπίτι σου...ξημέρωσε και με πήρες αγκαλιά. Πάλι κάτι τόσο γνώριμο και τόσο διαφορετικό συνάμα. Ετοιμάστηκα γρήγορα για να είμαι εγκαίρως στην δουλειά ατενίζοντας ταυτόχρονα την ομίχλη που είχε εισχωρήσει μέσα μου....
Έντονα συναισθήματα, εναλλαγή εικόνων και εμπειριών, όλα μαζί μια ανθρώπινη ζωή, Εγώ! Και ενώ κατάφερα να ξεχαστώ στην δημιουργική δουλειά μου...ήρθε το διάλειμμα του τσιγάρου που ξαφνικά έφερε το μπουρίνι μέσα μου. Ήμουν απλά ο παθητικός δέκτης του λόγου της συναδέλφου μου...μιλούσε για τη μοναξιά της και την διαφορά φιλίας με έρωτα. Μία συνηθισμένη συζήτηση που όλοι έχουμε ακούσει και πει σκέφτηκα...ξαφνικά ανέφερε πως ''στην φιλία οι δικοί σου άνθρωποι σου ανοίγουν τις πόρτες ενώ κουβαλάς το πακέτο/φορτίο της ζωής και από την άλλη στον έρωτα η σχέση σου μοιράζεται το βάρος στα εμπόδια και τις δυσκολίες''!!! Κάτι τόσο δεδομένο ήταν η αφορμή να λυγίσω...αρχικά βούρκωσα και στην συνέχεια ήρθε το δάκρυ....από παθητικός δέκτης λόγου έγινα το ενεργό μέλος μιας σκηνής που λίγο θα είχε να ζηλέψει από στιγμές θεάτρου.
Ήταν η στιγμή που περίμεναν να πω το γιατί...και ανταποκρίθηκα στην πρόκληση! Για μένα οι σχέσεις είναι πάντα το άνοιγμα πόρτας...ποτέ το μοίρασμα! Ένιωσα πως περίμεναν να τους πω λεπτομέρειες..Σε εμάς λοιπόν είναι αδύνατον να πιστέψουμε στο μοίρασμα...θα ήταν σκέτη τρέλα...πως γίνεται να ζούμε σε αυταπάτες οτι σε μία χώρα όπως την Ελλάδα θα μπορούσαμε να φανταστούμε οτι το ταίρι μας θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος της ζωής μας?? Και το αποκορύφωμα είναι πως ενώ ξέρω οτι είναι λάθος...συνεχίζω να ελπίζω σε κάθε ερωτική μου σχέση οτι θα μπορούσε να γίνει το μοίρασμα, οτι θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπός της ζωής μου! Αυτά...ελπίζω να μην είμαι μόνος σε αυτό το όνειρο....ελπίζω οτι κάποια μέρα ίσως κάποια πράγματα αλλάξουν...πέρα από το θεσμικό πλαίσιο όμως, θα έχουν αλλάξει οι άνθρωποι? Ή θα συνεχίσουν να ανοίγουν πόρτες υπό μουσικής υπόκρουσης του ''The heart asks pleasure first'.....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αύριο να δώσεις στη Συνάδελφό σου τον παρακάτω στίχο: "Το ξέρω πως καθένας μοναχός πορεύεται στον έρωτα,
μοναχός στη δόξα και στο θάνατο.
Το ξέρω. Το δοκίμασα. Δεν ωφελεί.
Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου."
Γιάννης Ρίτσος
και μετά όλο το ποίημα που θα το βρεις ον λάιν εδώ
http://logiasantaxronia.blogspot.com/2007/05/h.html
Αυτό το ποίημα κατά πάσα πιθανότητα, αν όχι όλο, ένα μέρος του γράφτηκε στο Καρλόβασι, όπως φαίνεται από τα διάφορα μέρη που περιγράφει.. εκτυπώστε το και πηγαίνεται μια βόλτα εκεί..

ΘΑΝΑΣΗΣ είπε...

Πριν ένα μήνα έστειλα ένα μήνυμα στο site των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ, ζητώντας ουσιαστικά μια συνάντηση όλων των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί, με σκοπό (τι άλλο), να συντονίσουμε τη δράση μας και να προλάβουμε όσα απέμειναν από εκείνα που αγαπήσαμε και (γιατί όχι) να ενεργοποιηθούμε και να προτείνουμε δράσεις θετικού περιεχομένου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, το σεβασμό στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά του τόπου.
Δεν κρύβω ότι ένα από τα κίνητρα που με ώθησαν να στείλω εκείνο το σχόλιο ήταν ότι έφθασαν στα αυτιά μου πως κάποιοι ενοχλούνταν από κείμενα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ, που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο και σχολιάσθηκαν στα ραδιόφωνα και έτσι ήθελα ταυτόχρονα να μου λυθεί η απορία «πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;», αλλά και προς αποφυγή άλλων, αυτού του είδους, παρεξηγήσεων, να γνωρισθούμε καλύτερα βρε αδερφέ…
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή ακριβώς αυτή ήταν η αφορμή που αναρτήθηκε το θέμα στο παρόν μπλογκ. Η αναφορά βέβαια περί Ανατολικών και Δυτικών μπορεί να γαργαλάει κάποια αυτιά από απόηχους άλλων εποχών, υπαρκτών -σε λανθάνουσα μορφή- πάντως αν μιλήσουμε με όρους μαζικής ψυχολογίας, δεν νομίζω ότι είναι η αιτία στα όποια «συννεφάκια» στις σχέσεις ανθρώπων και (ας μη κρυβόμαστε) ολιγομελών ομάδων ή όπως εύστοχα διατυπώθηκε, «μοναχικών καβαλάρηδων».
Ο tasos είπε το αυτονόητο «το νησί είναι ένα και μια συνάντηση ομάδων -δεν μπορεί παρά να- είναι μια καλή σκέψη».
Χαιρετίζοντας με τη σειρά μου την παρουσία εδώ του arist, θα αναφέρω επιγραμματικά παρεμβάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ στον τελευταίο χρόνο.
1.Αμφίλισσος (καταχωρήθηκε και στον φιλόξενο αυτό ιστοχώρο.
2.Αδέσποτα ζώα.
3.Κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ευκαιρία, να αναφέρω ότι μια από τις δυο εντοπισμένες παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σε ταράτσες ξενοδοχείων μέσα στον οικιστικό χώρο του Καρλοβάσου, μας τέλειωσε ευτυχώς στις 30/8/08, ύστερα από κινητοποιήσεις (τόσο της ομάδας, όσο και άλλων συμπολιτών μας). Για την επόμενη, που βρίσκεται ακριβώς πάνω και δίπλα από τον παιδικό σταθμό στο λιμάνι Καρλοβάσου αναμένονται ανάλογες εξελίξεις μέσα στο Σεπτέμβριο.
4.Μονοπάτι Ευαγγελίστριας και Σεϊτάνια, με τη διάνοιξη παράνομων δρόμων καταστρέφοντας τα υφιστάμενα μονοπάτια, σε περιοχές Natura και ζώνες Α΄ απόλυτης προστασίας
5.Πορφυριάδα. Η εστίαση εδώ είναι διπλή. Αφ’ ενός η παράνομη τοποθέτηση περιπτέρου μπροστά στην είσοδο της, που συν τοις άλλοις κρύβει και την πρόσοψή της, αφ’ ετέρου τα σχεδιαζόμενα έργα στον αύλειο χώρο της με την κατασκευή τσιμεντένιων κερκίδων, εκεί ακριβώς που βρίσκονταν πριν έξη χρόνια τα πεύκα που και εκεί κόπηκαν.
Είμαι στη διάθεσή σου arist να σε ενημερώσω αναλυτικά για όλες τις δράσεις μας και να ξέρεις, ότι κανείς μας δεν περισσεύει. Το έλλειμμα ενεργών πολιτών είναι κι αυτό παρόν.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία (συγγνώμη αν σας κούρασα)
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Μέλος ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ.

2 Σεπτέμβριος 2008 12:05 πμ


Κάτι που ενδιαφέρει
http://e-samos.pblogs.gr/

Στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν επίσης τα παρακάτω κείμενα και θέματα στο μπλογκ:
1. Οι μεταφορές στο νησιώτικο χώρο
2. Για μια άλλη παιδεία
3. Μια ιστορία για τον Γαλλικό Μάη (με αφορμή την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας "Να πεθάνεις στα τριάντα" στην Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου (8/11/08),
4. Εξελίξεις στο μέτωπο κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας,
5. Δελτίο κακοκαιρίας, που θα ανανεώνεται συνέχεια, με αφορμή αυθαιρεσίες που γίνονται στο νησί,
6. Εκδήλωση για τον φωτογράφο Νίκο Νόου με έκθεση παλιού φωτογραφικού υλικού και παρουσίαση του λευκώματος, που θα γίνει στην Αίθουσα του Δήμου Καρλοβάσου τη Δευτέρα 24/11/08 και ώρα 7μ.μ.

arist είπε...

@ θανασης: ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. σίγουρα θα παρευρεθώ σε κάποιες από τις δράσεις στο καρλόβασι που έχεις αναφέρει.